beeldenheader2abcd

Beeld denken

Ons brein werkt het best met beelden

Beelden helpen ons om op een directe, intense manier vorm te geven wat we belangrijk vinden en zijn tevens de belangrijkste pijlers waarop ons geheugen steunt. Beelden helpen ons dus zowel in het onderzoekproces als in de verslaglegging van wat er is gevonden.

Ik nodig mensen en organisaties uit om hun denken vorm te geven in beelden. Via visualisaties, tekeningen en symbolen maken we sneller contact met hoofd, hart en handen. Zo ontstaan er verhalen die krachtig weergeven wat we belangrijk vinden en die uitnodigen tot een breder pallet van associaties.
En dus mogelijkheden.  

Door ook de opbrengsten van bijeenkomsten beeldend vorm te geven, zijn ze effectiever te delen. Mensen onthouden nu eenmaal makkelijker beeldverhalen dan feiten. Ik nodig daarom graag tekenaars en filmers uit om de bijeenkomsten te vangen in beelden. Met tekeningen en korte filmpjes krijgen deelnemers en organisaties iets concreets in handen waarmee ze hun verhaal en de opbrengsten van bijeenkomsten makkelijk kunnen vertellen en delen, ook via social media. Door mijn achtergrond in de wereld van Kunst en Cultuur heb ik door de jaren heen een divers en rijk netwerk opgebouwd van creatieven, waarmee ik graag en veelvuldig samenwerk.