Dans idee paketten

Dans-Idee-Pakketten: een unieke serie voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in de kunst van het choreograferen. Ontwikkeld door dansprofessionals, praktisch, informatief en boordevol tips, ideeën en werkvormen.
Ieder Dans-Idee-Pakket heeft een eigen thema en bestaat uit een boekje met opdrachten, speciale werkkaarten en beeldmateriaal.

Interactief Choreografie Spel

Dirk Dumon maakt de complexiteit van het choreografieproces op een speelse manier inzichtelijk. Dansmateriaal creëren en vormgeven samen met het publiek en meteen performen. Een kaartenspel geeft dansopdrachten en het publiek reageert zodat het stuk ontstaat door toeval en spel.

Voorstellingen in de Maak

Choreograaf Adriaan Luteijn en Allies Swinnen helpen je bij het maken van montagevoorstellingen, zoals bijvoorbeeld een eindvoorstelling. ‘Voorstellingen in de Maak’ biedt een helder stappenplan om te werken vanuit een concept, met een goede taakverdeling in het team en inspelend op de wetmatigheden van de theatervorm. Dit pakket biedt een artistieke visie op het maken van een dansvoorstelling.

Werk in Uitvoering

Choreografen Stefan Ernst en Ronald Wintjens ontwikkelden een duidelijk kader om een creatief en artistiek proces van choreografen met succes te doorlopen. ‘Werk in Uitvoering’ is een bijzonder pakket: je krijgt een choreografie aangereikt als ‘bouwpakket’: de grote structuren zijn al aangebracht, de rest bouw jij verder tot een creatief prikkelend eindresultaat. Praktische en duidelijke WIU-wegwijzerkaarten en choreografische achtergrondinformatie leren je makkelijker om te gaan met het componeren van dansmateriaal.

De kunst van het Paradedansen

Een stoet aan uiteenlopende dansgroepen slingert door de straten, ieder met een eigen parade-choreografie van dans, beeld en muziek. Dit pakket is een handleiding voor de creatie van een paradedans en het organiseren van een Dansparade. Een uitstekende manier om in de stad, de wijk of de regio een opvallend evenement neer te zetten en amateurdans zichtbaar te maken.

Dansexperimenten – Waanzinnig interessant!

Caroline Ribbers, Nana van Moergestel en Allies Swinnen stellen drie praktische dansideeën aan u voor: ’Kettingbotsing’, ‘Dans op locatie’ en ‘De Dansshow’. De drie thema’s geven een impuls aan dansprojecten voor alle leeftijden; opdrachten zijn makkelijk aan te passen, zijn aanleiding voor variatie en differentiatie, en bieden een duidelijke route van concept naar een choreografie met meerwaarde.

Over-spel in Dans

‘Over-spel in Dans’ toont hoe dans en theater toenadering zoeken, samenwerken en soms botsen. Moeilijkheden worden niet geschuwd maar zijn er om van te leren. Met praktische tips en tools van dans- en theaterprofessionals Peggy Olislaegers, Hildegard Draaijer, Stefan Ernst, Nana van Moergestel, Hans Maas en Peter van Meel.

Het Wilde Kind

‘Het Wilde Kind’ is een onmisbare bron voor het verbreden en verdiepen van je kennis over compositie en dans als je werkt met kinderen tussen 7 en 13 jaar. Het is een praktisch en toegankelijk Dans-Idee-Pakket, gebaseerd op het midway model van Jacqueline Smith-Autard en het Wild Child Resource Book. Zeven succesvolle ‘Wild Child’ -lessen zijn vertaald en bewerkt door Caroline Ribbers, Heike Zalzer, Soosan Gilson en Allies Swinnen.

Dansend ondernemerschap in het amateurveld

Ondernemingslust en cultureel ondernemerschap is groot bij jongeren. Ze zoeken naar mogelijkheden en vormen die inspireren en uitnodigen om grenzen te verleggen. Stichting Eye-wash productions is een club van bevlogen jonge mensen die hun eigen weg bewandelen, open staan voor nieuwe samenwerkingen en kansen weten te creëren. In dit Dans-Idee-Pakket delen ze tips, suggesties en voorbeelden uit hun eigen ervaring. Ze laten zien hoe hun aanpak van een actieve tournee en samenwerken de sleutel van hun succes is.

Danswerkplaatsen Brabant – Maak aandacht voor het Maken

De Brabantse DansWerkPlaatsen zijn de place to be voor amateurdansers die willen schitteren op het podium. Alles draait om inspiratie, presentatie en het ontwikkelen van eigen mogelijkheden. Een inspirerend voorbeeld voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met dans, of ieder ander die de wens heeft een danswerkplaats op te richten.

Het totale Dans Idee Pakket

Voor wie niet kan kiezen of voor wie de eigen kennis over choreograferen een serieuze boost wil geven, hebben we de 9 Dans-Idee-Pakketten samengebracht in één verzamelbox. Alle boekjes, inclusief alle werkkaarten, dvd’s en cd’s zitten erin. Een box vol kennis, inspiratie en mooie kansen om iets nieuws uit te proberen én je vakmanschap te vergroten.